Franse familie

Bloemist Haarlem

Bloem Betekenis

De tulp (Tulipa gesneriana) uit de leliefamilie (Liliaceae) was de bloem die de tulp in Nederland introduceerde. Hij behoort tot de leliefamilie en de leden ervan heten Hortenia, Alchemilla, Quaarella en Linum.

Wat je ook met bloemen wilt uitdrukken, “Ik hou van je” of “Ik geef om hoe je je voelt”, ze hebben in elke cultuur een specifieke betekenis. Tulpen zijn een teken van liefde, passie en verlangen. Ze zijn een liefdesverklaring. Een boeket tulpen is een magisch moment dat volledig kan worden gedeeld. Ze hebben een speciale plaats in religieuze ceremonies. Ze zijn ook een symbool van eeuwige liefde.

De papegaaitulpen (Tulipa tarda) werden in Holland geïntroduceerd door een koninklijk gebaar uit Turkije, uit Potland of Turkije. De bebaarde, blauwe en absoluut elegante tulpen zijn een echte blikvanger. Het gezelschap van tulpen is als de helm van een zwaluw. Het is zeker een vriendelijke suggestie en een teken van liefde.

Sneeuwwitte tulpen (Tulipa alba) zijn een delicate schaduwgever en bloeien tegelijk met sneeuwklokjes, waardoor sneeuwklokjes in de tuin komen. Het zijn eenjarige bloeiende soorten, maar ze zijn ook verkrijgbaar als dubbelbloemige planten. Tulpen zijn niet gemakkelijk te hybridiseren met andere groepen tulpen, met uitzondering van de sierlijke Big Bottom tulpen (Tulipa caerulea), die ook wel bad cast tulpen of houtduiventulpen worden genoemd vanwege hun algemene afkeer van gezelschap. Tulpen zijn kleurrijk: het kleurenpalet varieert van pastelkleuren tot wit en oranje tot de wilde kleuren oranje en paars.

chid, tulp, tulpenbol:

Net als appelbloesems, die in het voorjaar verschijnen, bloeit de tulp in de winter. Zij worden echter niet bestoven door dieren, insecten of vogels, maar door bijen.

De door de mens gemaakte tulp deed denken aan de tijd van de tulpenmanie in Nederland, waarvan de term “tulpenmanie” is afgeleid. Dit was de tijd van de door benzine aangedreven irrigatie, ontwikkeld door boeren die waterraderen gebruikten die de tulpenbloemen omhoog deden schieten wanneer het water plotseling uit de gebieden aan de oppervlakte naar beneden druppelde. Op die manier groeide Nederland binnen 15 jaar meer dan dubbel zo snel als andere landen.

Vandaag de dag volgen de tulpenkopers en -kwekers in de wereld het Nederlandse voorbeeld. In China zijn er nu een groot aantal tuinders die tulpen kweken. Hoewel de tulp een lange geschiedenis heeft, is het nu een zeer populaire tuinbloem. Consumenten worden aangetrokken door de kleuren en de vorm van de tulp, ook al heeft deze een enigszins generiek uiterlijk: De bloemblaadjes zijn plat. De kleur is misschien niet zo weelderig als een roos of een tulp, maar de tulp is mooi. En met duizenden cultivars in een verscheidenheid van kleuren blijft de tulp een populaire bloemenwinkel.

Het begin van de 16e eeuwDe eerste bekende vermelding van de tulp is in de grensjaren na Hendriks dood: “Handelingen van voorbije tijden; vroeg in april zaaien wij tulpen om kinderen te verwekken.”

Elke Engelse tuin was oorspronkelijk aangelegd in een formele dubbele rij van noord naar zuid. Laaggroeiende of klimmende heggen werden gebruikt om de omtrek van meren of rivieren te creëren. In 1594 wordt Basil genoemd door Waterhouse, een rivierarchitect wiens werken “The New Light of Day” omvatten.

Laaggroeiende struiken en heesters, zoals kamperfoelie, kamperfoelie en lessica’s, werden gebruikt om bloemperken te creëren met kleine planten die in extreme omstandigheden konden gedijen.

In het begin van de jaren 1500 ontdekte de Franse botanicus Joseph Pitton De Tournefort hoe hij de les van de natuur kon gebruiken en de planten van de natuur op zeer kleine oppervlakten kon concentreren.

Henry de Pompadour bouwde toevallig een windmolen in de buurt van Parijs. Zijn Hortensianaigs werden door velen als verbazingwekkend beschouwd.

Een andere architect van Franse origine, Philibert de Vaux, leerde over de kleine maar rijke bloemenstructuur van het oude Griekenland en realiseerde zich de mogelijkheden om nog ingewikkeldere patronen te creëren.

Door zorgvuldige studie en experimenteren, perfectioneerde hij een methode om altijd bloeiende bloemscheuten in de tuin te maken.