Een complete gids voor het behalen van uw vaarbewijs: De Do’s en Don’ts

Het behalen van uw vaarbewijs is een belangrijke stap om een volwaardig zeiler te worden. Zodra je slaagt voor je eerste vaarbewijs cursus, mag je genieten van de prachtige blauwe wateren van verschillende meren en oceanen. Maar voordat je kunt zeilen, zijn er een heleboel stappen die onderweg genomen moeten worden. In dit artikel behandelen we alles wat je moet weten over het halen van je vaarbewijs – van wat zeilen is en wat voor soort zeilen het is, tot de verschillende soorten vaarbewijzen en de beste manieren om er een te halen.

Vaarbewijs cursus

Wat is een vaarbewijs?

Een vaarbewijs is een vergunning waarmee u een boot mag besturen op binnenwateren of kustwateren, of overal waar een boot mag komen. In de Verenigde Staten zijn er geen beperkingen op waar u mag varen. U kunt varen in meren, rivieren en oceanen, maar ook in plassen, beekjes, kreken en zelfs in de vijver van uw buurman.

Soorten Zeilbrevetten

  • Privé – Hiermee kunt u zeilen voor een bepaald aantal mensen. U moet minimaal twee mensen aan boord hebben en de boot moet minimaal 2 meter lang zijn.
  • Club – Hiermee kunt u zeilen met een bepaald aantal mensen, maar er zijn geen beperkingen aan hoeveel mensen er op de boot mogen.
  • Loodsen – U kunt varen met een gediplomeerde kapitein als u een vliegbrevet heeft.
  • Yacht – U kunt varen met een gediplomeerde kapitein, maar er is geen vliegbrevet vereist.
  • Power-Only – U kunt zeilen met een gebrevetteerde kapitein, maar de boot mag geen motor hebben.

Hoe oefenen voor het examen?

Als u voor het eerst gaat varen, kunt u oefenen voor uw vaarbewijs door een vaarcursus te volgen op een community of junior college. Sommige staten vereisen dat u de cursus volgt voordat u het examen kunt afleggen. Andere staten hebben een wederkerigheidsovereenkomst waarbij een geldig vaarbewijs van een andere staat wordt geaccepteerd. Zorg ervoor dat u dit bij de autoriteiten van uw staat controleert.

Als u niet in staat bent om een cursus te volgen of als u geen tijd hebt, zijn er nog manieren om te oefenen voor uw examen. Zoek een plaatselijke zeilclub en wordt lid van het zeilteam of richt zelf een zeilclub op. Vraag aan je plaatselijke vaaroverheid of je openbare wateren mag gebruiken om te oefenen. Houd er wel rekening mee dat je nog steeds aan bepaalde eisen moet voldoen, zoals het dragen van een zwemvest en het veilig houden van het vaargebied voor anderen.

Conclusie

Zoals u ziet is het halen van uw vaarbewijs niet zo eenvoudig als het lijkt. Er zijn een heleboel dingen die je moet weten over de wetten en regels van je staat, je boot en het vaargebied. Maar maak je geen zorgen, we zijn hier om je te helpen. We hopen dat we met deze gids al uw vragen over het behalen van uw vaarbewijs hebben kunnen beantwoorden.

Boottypes, ankers, reddingsvesten, navigatie, weersvoorspellingen en bootreparatie zijn maar een paar dingen die u moet weten voordat u op het examen kunt. Als u er klaar voor bent, neem dan de eerste stap op weg naar uw vaarbewijs.